Bedrijfsprofiel

EGO-techniek
Wanneer er iets pijnlijks in jou wordt geraakt en je kunt het niet direct voelen, dan wordt automatisch de ego-structuur geactiveerd. Het denken neemt het van je over. Je gaat uit het NU en bent vanaf dat moment onbewust.

De ego-structuur wil van de pijn af
De weerstand tegen een pijnlijk gevoel dat is geraakt, zorgt ervoor dat jouw ego-structuur ABUIS is. De ego-structuur doet er alles aan om niet te voelen en omdat het jouw ego-structuur is, kent het je door en door. Het weet precies hoe het jou kan overtuigen om juist niet datgene te doen wat je weer in de aanwezigheid brengt, namelijk het voelen van wat er zich heeft aangediend.

Emoties ontstaan vanuit het denkproces
Het denkproces vanuit de ego-structuur kan allerlei emoties oproepen. Wanneer je de hele dag denkt "Ik ben niet goed genoeg", dan kun je daar heel verdrietig of boos van worden. Het voelen van deze emoties helpt om te openen. Emoties die vanuit het denkproces onstaan zijn echter nog heel oppervlakkig. De EGO-techniek brengt je voorbij die emoties en laat je de onverwerkte emoties uit het verleden voelen.

De ego-structuur omzeilen
De EGO-techniek helpt om de ego-structuur tijdelijk opzij te zetten, door het te voorzien van specifieke informatie. Deze informatie helpt jou om de ego-structuur te gaan doorzien en te herkennen. Het maakt je bewust van jouw gedachtenpatronen.

Bewuste aanwezigheid helpt
De EGO-techniek valt of staat met het bewust aanwezig zijn bij wat er in je leeft. De hulp van een coach/therapeut is hierbij zeer waardevol, omdat die bewustzijn kan inbrengen, daar waar je dat zelf nog niet kunt.